O nas

O avtorici

Ema Mlakar Debenec je po poklicu mag. prof. športne vzgoje. Že od nekdaj je bil šport njena velika ljubezen, sledilo pa mu je petje. Preden se je vpisala na Fakulteto za šport, je spoznala, kako zelo rada dela z otroki, kar se je tekom študija le še potrdilo in poglobilo. Po zaključku magisterija pa je končno našla čas tudi za pisanje, ki jo je pritegnilo že v zadnjih letih osnovne šole. Njen knjižni prvenec je tako namenjen prav otrokom in upa, da jih bosta z Lili navdušili za branje.

O ilustratorki

Slovenska ilustratorka Jana Fak je tista ilustratorka, ki vidi skozi vse filtre in maske človeka, ki vidi v srce. Od tam izvirajo tudi vse njene ilustracije – iz srca in iz bogatega notranjega sveta, v katerem se rojevajo intimne zgodbe čarobnih bitij, ki jih srečuje na svoji poti in prepoznava v vsakem izmed nas. Zna biti čista in igriva, kot nedolžna otroška duša, zato lahko hitro vstopi v bujno otroško domišljijo. Najmlajši v njenih ilustracijah prepoznajo sopotnike, prijatelje, začutijo, da jih nekdo razume in predvsem to, da niso sami. Svet pošasti, živali in ostalih bitij, še nikoli ni bil tako živ in blizu otroškemu razmišljanju in čutenju, a iz mavrice živahnih barv, se ilustratorka elegantno zapelje tudi v svet odraslih in njihovih senc, njihove ranljivosti in šibkosti. Njene ilustracije pišejo življenjske pripovedi, v katerih se najde sleherni posameznik, ki si upa pogledati v svojo temo, saj ve, da je to edina pot v svetlobo, mnogokrat pa sporočajo tudi to, naj življenje ne jemljemo tako resno in nas s hudomušnimi liki in citati spravi v smeh. Pogosto ravno takrat, ko smo na robu joka in nam pogled na njeno ilustracijo spremeni razpoloženje. Rada riše ljudi, njihove portrete, ki jih oblikuje skozi svoje oči, tako kot jih vidi ona – takšne, kot v resnici so. Na svoje ustvarjanje ne gleda kot na delo, to je del nje, to je ona. Po študiju na ArtHouse, šoli za risanje in slikanje v Ljubljani, je svojo ustvarjalno pot nadaljevala v Nemčiji, kjer je zadnjih deset let nabirala izkušnje in znanje, trenutno pa deluje v svojem rodnem Mariboru, kjer se rojevajo novi in novi projekti. Ilustracije so se iz papirja in digitala preselile na blago, ustvarila je svojo kolekcijo oblačil, njena kreativna sila je še močnejša, sporočila intenzivnejša in izdelkov, ki bodo zaznamovana z njenim umetniškim dotikom bo vedno več. Z njimi in njo je svet lepši, svetlejši, bolj čuten in ljubeč.

https://www.janafak.net

O založbi

V Založbi Chiara praznujejo že 15. let delovanja in najihovo poslanstvo je pomagati ljudem skozi knjige in delavnice najti odgovore na številna življenjska vprašanja, uresničiti svoj lastni potencial ter jih podpreti, da dosežejo polnejše življenje in bogatejše odnose. 

Svoje bralce želijo tudi v prihodnje podpirati na njihovi poti preobrazbe in jim nuditi motivacijo, ki jih bo vodila do želenih rešitev.

https://www.zalozba-chiara.si/

Meni